מגמת מל”ט

מגמת מל”ט

– מטוס ללא טייס, הקיימת בבית הספר מזה כ-7 שנים, היא מגמה ייחודית בארץ, המהווה את ספינת הדגל של מגמות הלימוד בבתי הספר התעשייתיים במדינה. במגמה זו מתבצע יישום מוצלח ביותר של המודל התעשייתי, המשלב לימודים עיוניים וטכנולוגיים בבית הספר במקביל לעבודה מעשית על מטוסים בלתי מאוישים במפעל מלט של התעשייה האווירית לישראל.

תלמידי המגמה עומדים בסיום לימודי התיכון (כתה י”ב) בבחינות בגרות של משרד החינוך, בבחינות גמר של האגף להכשרה מקצועית במשרד הכלכלה בנושא חשמל, ובבחינות חיל האוויר בנושא מל”ט.
רוב בוגרי המגמה ממשיכים את לימודיהם בעתודה טכנולוגית במכללת בית הספר לקראת התואר הנדסאי מוסמך.

במהלך לימודי המל”ט בבית הספר התיכון, התלמידים נחשפים ולומדים נושאים מרתקים בתחומי החשמל, האלקטרוניקה והמנועים שמשולבים במטוסים הבלתי מאויישים כמו מבנה ופעולת המטוס, מערכות החשמל האוויוניקה והמערכות המיכניות במטוס, תחנת שליטה ובקרה, ומערכות התקשורת והמטע”דים המשמשים למערכות המל”ט.
התלמידים משולבים במהלך לימודיהם בסדנאות מעשיות במפעל מל”ט, ורוכשים ידע ונסיון מעשי רב במגוון רחב של נושאים ממיטב מומחי מפעל מל”ט של התעשייה האווירית האמונים על מלאכת יצור מערכות המל”ט במפעל.

מפעל מהות של התעשייה האווירית העוסק בהדרכת עובדי המפעל ולקוחותיו בארץ וברחבי העולם, מלווה את מגמת מל”ט בבית הספר בפיתוח תכניות הלימוד וביעוץ למורי המגמה בנושאים ייחודיים.

בוגרי המגמה, לאחר עמידה במבחני חיל האוויר וקבלת תעודת הסמכה מקצועית בנושא מל”ט, ולאחר סיום לימודיהם במכללה הטכנולוגית שבבית הספר, עושים את שירותם הצבאי בטייסת מל”טים של החייל לשביעות רצונם המלאה של המפקדים.
ראשוני הבוגרים, לאחר שחרורם מצה”ל, החלו להיקלט לעבודה במפעל מל”ט של התעשייה האווירית.